събота, 16 февруари 2013 г.

5 предимства на протеина -Казеин



                5 Предимства на протеинът - Казеин

Смятате да добавите хранителната добавка Казеин към Вашата тренировъчна диета? Ето пет причини защо трябва да го направите



Вие тренирате, обръщате специално внимание на храненето Ви и стоите на прага да достигнете Вашите здравословни и фитнес цели. Все пак остава въпросът как да максимализирате Вашите усилия. Едно нещо не бива да се пренебрегва, за да сте сигурни, че винаги получавате достатъчно качествен протеин. Ако сте по-навътре във фитнес материята, знаете че суроватъчния протеин е Вашият идеален избор за преди и след тренировка. Обаче останалата част от хората, които тепърва навлизат в материята на храните добавки и фитнес тренировките, може да не знаят за ползите на един друг протеин – казеинът.

 По-бавно разграждане

Не всички протеини са създадени еднакви. Независимо дали става дума соя, яйца, суроватка, животински или казеинов протеин, всички те имат свои собствени уникални предимства. Може да се каже, че най-голямото предимство на казеина е времето, за което се разгражда. Казеинът има способността за предоставяне на кръвта с бавен и постоянен поток от аминокиселини, която може да продължи с часове. Мускулите не могат да бъдат изградени за една нощ, но пиене на чаша казеин-мляко е идеалният протеин, който да се консумира преди лягане, тъй като тя ще бъде по-полезно през нощта, отколкото всеки друг вариант на протеини.

По-големи цели

Искате да изградите масивни мускули по-бързо? Според проучване на Тексас, казеинът е много важна съставка за успеха Ви. Учените взели 36 мъже, извършващи много интензивни и натоварващи тренировки и е установено, че групата консумираща суроватка и казеин в комбинация значително надминала участниците, които били дадени на комбинация от суроватка, BCAAs и глутамин хранителни добавка. В течение на 10-седмично проучване, суроватка и казеин в комбо, натрупали най-големите увеличения в чистата мускулна маса на участниците. Защо да вземете само една форма на протеин, когато комбинация дава много по-добри резултати?

Изгаряне на мазнини

Искате да подобрите шансовете си за мускулен растеж и загуба на мазнини? Ако е така, ще Ви бъде интересно да знаете, че едно проучване, проведено в Холандия, установи че като се умножи казеиновия прием от два и половина пъти, участниците имали възможност да имат по-висока скоростта на метаболизма по време на сън и по-добър цялостен мазнинен баланс. Също така е установено, че нивата на ситост в корема са с 33% по-високи. С други думи, казеинът не само ще увеличи шансовете Ви за изгаряне на мазнини, но ще усещате и повече ситост в корема.


Повече сила

Попитайте всеки човек, какви са неговите фитнес цели и едно от най-желаните в списъка е именно повишавате на силата. За да си помогнат, много хора приемат суроватъчен протеин. Изследвания в Масачузетския университет са доказали, че казеинът удвоява ефектът от суроватъчния протеин, които има върху силовите резултати на краката, кръста и рамото. Според учените тези огромни резултати са благодарение на анти-катаболните процеси в тялото. Затова друг път като искате да направите среднощно хапване, си хапнете казенов протеин.

Стоматологична защита

Какво ви кара да се свиете? Мисълта на зъболекарския стол или в придружаващата фактура? Според едно проучване, проведено в Обединеното кралство, един начин да помогне за предотвратяване на по-скъпо стоматологично посещение, би било да се консумира казеин. Тяхното изследване е установено, че на казеиновите протеини имат потенциал за намаляване или предотвратяване на последиците от ерозия на емайла. Затова ако искате да предпазите Вашите зъби Ви съветваме освен мляко, да пиете и казеинов протеин на доказана марка